Dålig andedräkt – Vanliga orsaker och hur du kan förebygga det

Dålig andedräkt, även kallat halitos, är ett vanligt problem som många människor upplever någon gång i livet. Det kan vara tillfälligt, ofta orsakat av starka livsmedel som vitlök eller tobak, eller kroniskt, på grund av muntorrhet, dålig munhygien eller medicinska tillstånd som diabetes. Den dåliga lukten uppstår vanligtvis från bakterier som samlas på tungan, mellan tänderna eller längs tandköttskanten. Genom att borsta tänderna noggrant, använda tandtråd och en tungskrapa kan du effektivt minska bakterietillväxten och därmed motverka dålig andedräkt.

Förebygg dålig andedräkt med professionell hjälp Hos Gloss & Floss Dental Care erbjuder vi professionell rengöring som hjälper dig att bli av med de bakteriebeläggningar som kan vara svåra att komma åt med egenvård. Vår erfarna tandhygienist kan också ge dig råd om hur du ska förbättra din munhygienrutin för att förebygga problem som dålig andedräkt. Genom regelbundna besök kan vi även identifiera och behandla underliggande problem som tandköttsinflammation eller tandsten, vilka ofta bidrar till dålig andedräkt.

Boka din tid hos Gloss & Floss

Att boka en tid för en professionell tandhygienistundersökning är ett viktigt steg för att bibehålla en fräsch andedräkt och god munhälsa. Om du upplever ihållande dålig andedräkt eller symtom som muntorrhet eller beläggningar på tungan, tveka inte att kontakta oss. Hos Gloss & Floss Dental Care ser vi till att dina tänder och tandkött är i bästa möjliga skick och hjälper dig att få en fräschare andedräkt. Boka din tid idag för en fullständig genomgång av din munhälsa.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig!