Tandlossning och Parodontit – En Allvarlig Tandköttssjukdom som Kräver Uppmärksamhet

Tandlossning, även kallad parodontit, är en allvarlig infektion i tandköttet och tandens stödjevävnader. Sjukdomen börjar ofta som en tandköttsinflammation (gingivit) och kan gradvis förvärras om den inte behandlas. Bakterier från plack och tandsten samlas runt tandköttet och orsakar en infektion som kroppen försöker bekämpa med inflammation. Denna inflammationsprocess bryter ner den vävnad som håller tänderna på plats, vilket i längden kan leda till att tänderna lossnar.

Typiska symptom på tandlossning inkluderar blödande tandkött, svullet och ömt tandkött, dålig andedräkt samt lösa tänder. Rökning och vissa sjukdomar som diabetes kan öka risken för parodontit, vilket gör regelbundna tandläkarbesök extra viktiga. På Gloss & Floss Dental Care erbjuder vi professionell diagnostik och behandling för tandlossning.

Våra tandläkare och tandhygienister hjälper dig att upptäcka tidiga tecken på parodontit och genomför grundliga rengöringar av tandköttsfickorna där bakterier lätt kan få fäste. Ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto större chans att bromsa utvecklingen och undvika allvarliga ingrepp som kirurgi. Genom regelbundna besök och god munhygien kan du förebygga tandlossning och säkerställa att dina tänder och tandkött hålls friska.

Boka din tid hos Gloss & Floss idag för en årlig undersökning och skräddarsydd behandling som passar dina behov.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig!